Levegő előkészítő egységek

A levegő előkészítés szerepe és szükségszerűsége az alkalmazási területtől illetve iparágtól függ.
A kompresszor által beszívott levegő rengeteg szennyező anyag részecskét, port és párát tartalmaz, 8 bar nyomásra összesűrített levegő akár 1.120 millió mikroszennyeződést tartalmazhat.
Levegős gépeink és szerszámaink élettartamának növelése és megóvása érdekében fontos a kompresszorból áramló sűrített levegő tisztítása.
A szűrés hatékonyságát a szűrő betét finomsága határozza meg, polcainkon 5 micron-tól 40 micron-os finomsággal lelhetők betétek, minél alacsonyabb a „micron” szám, annál hatékonyabb a szűrés.
Fontos, hogy a betéteket a finomságuk alapján időközönként cserélni kell.

AZ Pneumatica szűrők

EASUN szűrők

Kiépített levegős rendszerüknél adott felhasználási területen szükséges lehet a sűrített levegő nyomásának szabályozása, kimondottan ha több leágazásunk van a kompresszortól.
Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az egyik leágazásnál szükségünk van 6bar nyomásra, másik leágazásnál csak 2bar nyomásra, ekkor leágazásonként a nyomásszabályozó beépítésével megoldható a szükséges nyomású egyenletes levegő ellátás.

AZ Pneumatica nyomásszabályozók

EASUN nyomásszabályozók

Kettő az egyben > AZ Pneumatica szűrőszabályozók

EASUN szűrőszabályozók

Adott felhasználási körülmények között szükséges lehet a levegős rendszer olajozása. Például levegős kisgépek aktív használatánál elengedhetetlen az olajozás a gép élettartamának növelése érdekében.

AZ Pneumatica olajozók

EASUN olajozó

Vélemény, hozzászólás?

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben kérdése van, itt felteheti nekünk. Kollégáink hamarosan keresni fogják Önt.